Junioři Zlína měli více ze hry, dostali však od Mladoboleslavských lekci z efektivity

Čtyřikrát v řadě se zlínským juniorům podařilo bodovat. Série ovšem skončila v utkání 39. kola DHL extraligy s Mladou Boleslaví. Soupeř zodpovědně bránil a dokázal využít šancí, což se naopak domácím nedařilo. Ač byli zlínští junioři aktivnějším týmem, tři body putují do Mladé Boleslavi, která zvítězila 4:1.
39.kolo, pá 3.2.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Ml.Boleslav
1:4
(0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 46. Strmiska (Hefka) – 12. Planý (Krejčík, Mlčoch), 33. Flynn (Peterka, Veselý), 39. Flynn (Veselý, Peterka), 60. Dančišin (Linhart). Rozhodčí: Kašík – Novotný, Axman. Vyloučení: 3:4. Diváci: 76. Střely na branku: 41:34. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Huf – Dluhoš, Jenáček, Augustín, Váňa, Procházka, Padrnos, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenša, Miko, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth.

Groh – Linhart, Mašek, Chujac, Horský, Mlčoch, Prokop – Tóth, Kuncek, Peterka, Kalaš, Straka, Dančišin, Krejčík, Flynn, Outrata, Veselý, Planý, Jindra.

Z počátku první třetiny se oba týmy na Zimním stadionu Luďka Čajky nejprve vzájemně prověřovaly. Domácí hokejisté dělali mladoboleslavským obráncům potíže svým důrazným napadáním. Oba týmy svědomitě bránily. V 8. minutě dostal průnikovou přihrávku Petr Miko, který však tváří v tvář gólmana Dominika Groha svou bekhendovou kličkou nepřekonal. Mladoboleslavští hokejisté dostali příležitost zahrát si přesilovou hru, ve které poprvé zahrozili. Svou druhou šanci již zužitkovali, když Jakub Planý po přihrávce od Matěje Krejčíka z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Daniela Hufa.

Ševci mohli vyrovnat hned 15 vteřin po začátku druhého dějství, poté co Michal Kolařík po krásné kombinaci nedokázal přetlačit pravý beton hostujícího brankáře a dostat tak puk do branky. Berani svého soupeře v úvodu druhé části přehrávali a tak si hostující trenér vzal oddechový čas. Domácí si dokonce zahráli přesilovku 5 na 3, avšak ani v této situaci si na Dominika Groha nepřišli. Ubráněné oslabení Mladoboleslavské povzbudilo. Po chybné rozehrávce domácích hokejistů v obranném pásmu se k puku dostal Oscar Flynn, který přesnou střelou mezi betony překvapil Daniela Hufa. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny Oscar Flynn udeřil znovu, když si tělem odmítl protihráče a dovezl puk až za záda bezmocného domácího gólmana. Hosté si tedy do kabin odnášeli tříbrankový náskok.

Ve třetí třetině hosté na začátku dobře bránili střední pásmo. Ve 46. minutě vykřesal naději pro domácí Petr Strmiska, který po nahrávce Vlastimila Hefky odčaroval kouzlo Dominika Groha. Ševci vrhli všechny síly do útoku, ale ke kýženému výsledku to nevedlo. Pět vteřin před koncem třetí třetiny pečetil vítězství týmu z Mladé Boleslavi Milan Dančišin, který trefil odkrytou klec Zlína.